Təyyarədə hansı yeməklər sifariş edilməlidir?
Sərinişinlərin çoxu təyyarədəki yeməklərin dadsız olmasından şikayətlənir.
Valyuta.az xəbər verir ki, əksər hallarda bort menyusuna ən sadə məhsullar daxil edilir.
Tez-tez səyahət etməyi sevən tanınmış “food blogger” Devid Farli bloqunda turistlər üçün bir neçə məsləhət verib. Farli bildirib ki, sadə hiylə ilə buludların üzərində ləzzətli yeməklər yemək olar.
Onun sözlərinə görə, elmi araşdırmalar göstərib ki, təyyarənin salonunda hava təzyiqinin dəyişməsi ilə 10 min metr yüksəklikdə rütubətin azaldılmasının birləşməsi şirin və duzlu dadlara qarşı həssaslığı təxminən 30% azaldır. Hətta reaktiv mühərrikin uğultusu kimi yüksək fon səsi dad reseptorlarını qıcıqlandırır. Bununla belə, ədviyyatlı dadlar hava təzyiqi, rütubət və səs-küyün dəyişməsindən demək olar ki, təsirlənmir.
"Tez-tez səyahət edən biri kimi, uzun məsafəli uçuşlarda yediyimiz tipik sıyıqlardan bezmişəm. Aviaşirkətin pulsuz yeməklə bağlı fəlsəfəsi mümkün qədər dadlı olmalıdır", - deyə o bildirib.
Hava səyahətləri üçün mükəmməl yemək tapmaq üçün Farli hava yollarının təklif etdiyi xüsusi yeməklər sifariş edərək sınaqlara başlayıb.
"Mən seçimləri aradan qaldırmaqla başladım: az duzlu və diabetik seçimlər ilk olaraq aradan qaldırıldı və vegan yeməklər mənim anesteziyalı damaq dadıma heç də uyğun olmadı. Ancaq humus və yerkökü əvəzinə ədviyyat dadı verən hər şeyə diqqət yetirdim”, - deyə ekspert bildirib.
Nəticədə, Farli “Hindu” yeməyi kateqoriyasına aid yeməklərə üstünlük verməyi məsləhət görüb. Onun sözlərinə görə, aviaşirkətdən asılı olmayaraq hind mətbəxi öz dadını saxlayır:
“Bu yaxınlarda Nyu-Yorkdan Madridə uçarkən mən düyü və mərci qaymaqlı toyuq körisindən zövq aldım. Bu dadlı, ədviyyatlı yemək onu göstərdi ki, ekonom sinif uzun məsafəli uçuşlarda da zövq almağın yolları var”.
© Lent.az
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin.
Son xəbərlər
Ən çox oxunanlar
- Bu gün
- Bu həftə
- Bu ay