“Fast food”ların işçilərinə qatdığı üstünlük: “Təzyiq altında tez və səmərəli işləməyi öyrənirlər”
“McDonald's” HR direktoru deyir ki, “fast food”da əldə etdiyiniz sadə bacarıq hər hansı bir işdə üstün olmanıza kömək edə bilər.
“Uğurlu karyera kassa aparatının arxasında və ya avtomobilin pəncərəsindən başlaya bilər” - deyə o, bildirir.
Əmək Statistikaları Bürosunun dərc etdiyi son rəqəmlərə görə, ABŞ-da 3 milyondan çox insan “fast food” restoranlarında işləyir.
“Fast food” işləri tez-tez aşağı bacarıqlı və çıxılmaz bir iş kimi yanlış qiymətləndirilir, lakin onlar həqiqətən əvəzolunmaz karyera təcrübəsi təmin edə bilər” - “McDonald's”ın ABŞ üzrə baş vitse-prezidenti Tiffanie Boyd, CNBC Make It-ə deyir.
Boyd deyir ki, “fast food”da işləmək vaxtın idarə edilməsi, müştəri xidməti, ünsiyyət və uyğunlaşma da daxil olmaqla “kritik sadə bacarıqları” inkişaf etdirmək üçün imkanlar təqdim edir. Ancaq bir “fast food” işçisi olaraq inkişaf etdirdiyiniz ən vacib bacarıq təzyiq altında tez və səmərəli işləməyi öyrənməkdir.
50 yaşlı Boyd izah edir: "Sürətli, templi bir mühit və onunla birlikdə gələn sıx son tarixlər və gözləntiləri idarə etməlisiniz: sifarişləri vaxtında almaq, müştərilərin axınını idarə etmək".
O, davam edir: “Siz bu bacarığı əldə etdikdən sonra, bu, sizə istənilən işdə üstün olmanıza kömək edə bilər, istər proqram tərtibatçısı ola bilərsiniz, istər pərakəndə satış komandasına rəhbərlik edə bilərsiniz, istərsə də investisiya bankçılığı sahəsində işləyə bilərsiniz. Çünki siz çox şeyi sakitcə emal edə bilirsiniz”.
Onlarla tanınmış biznes liderləri, siyasətçilər, aktyorlar və daha çoxu “fast-food” restoranlarında karyeralarına başladılar, o cümlədən “Amazo”nun qurucusu Jeff Bezos, keçmiş prezident Barak Obama və multi-defis ulduzu Kraliça Lətifə.
“Peloton” təlimatçısı Cody Riqsbi, hələ 16 yaşında olarkən Şimali Karolina ştatının Greensboro şəhərindəki “McDonald's”-da ilk işini qurdu.
Oktyabrın 11-də Nyu-Yorkda restoranlar şəbəkəsinin “8-dən 1-i” təşəbbüsünü qeyd edərkən, yəni hər səkkiz amerikalıdan birinin “McDonald’s”da işlədiyinə işarə edən Riqsbi dedi ki, bu iş onun peşəkar inkişafında mühüm addım oldu.
36 yaşlı Riqsbi dedi: "Bu, mənə güclü iş etikası verən və karyerama doğru yola salan ilk fürsət idi".
“McDonald's”da işləyərkən öyrəndiyi və o vaxtdan bəri sahib olduğu hər işdə tətbiq etməyə davam etdiyi ən vacib bacarıqlardan ikisi vaxtın idarə edilməsi və mərhəmətdir.
"Həmçinin, bir ton müxtəlif insanlarla işlədiyiniz zaman və onların hamısına mehribanlıqla və hörmətlə yanaşdığınız zaman, getdiyiniz hər yerdə bu xüsusiyyətiniz fərq edilir. Nə qədər zəngin və ya uğurlu olursunuzsa olun, bu bacarığı özünüzlə aparın"- dedi Rigsby.
Nuray
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin.
Son xəbərlər
Ən çox oxunanlar
- Bu gün
- Bu həftə
- Bu ay