BAKU Azərbaycan
22.03°C
  • USD
    1.7
  • EUR
    1.9379
  • RUB
    2.1492
  • TRY
    0.0433
  • GBP
    2.3014
33083

Restoran biznesi illər ərzində formalaşmış miflər və stereotiplərlə doludur. 

Valyuta.az xəbərverir ki, bu barədə “Joi Team” restoran qrupunun həmtəsisçisi Qleb Maraç məlumat verib. Biznesmen restoranlar və restorator peşəsi ilə bağlı beş əsas mifi açıqlayıb.

Mif 1. Restoran işi asandır

Maraç deyib ki, bu məsələdə bir çox yeni restorançı büdrəyir. Restoran səriştəli idarəetmə, sonsuz nəzarət və çoxlu resurs tələb edən mürəkkəb orqanizmdir və şiddətli rəqabət, böhranlar və yüksək risklər yalnız problemləri artırır, - o aydınlaşdırıb.

Mif 2. Menyu nə qədər böyükdürsə, restoran da bir o qədər yaxşıdır

Mövcud tendensiya ondan ibarətdir ki, menyu daha yığcam və balanslaşdırılmış olmalıdır, Maraç qeyd edib. Restoranlar daha konseptuallaşır və yüzlərlə yemək və onlarla mətbəxin qarışığı olan menyular nəhayət keçmişə çevrilir. Ekspert əlavə edib ki, bu yolla müəssisə öz diqqətini yayındırmır, hesabdan silinmələri azaldır və yeməklərin keyfiyyətini itirmir.

Mif 3. Restorana getmək imkan istəyir
Maraçın sözlərinə görə, çöldə yemək mədəniyyətinin inkişafı ilə restorana baş çəkmək artıq təkcə bayram kimi qəbul edilmir. Bazar müxtəlif formatlarda və qiymət seqmentlərində layihələrlə doludur, xüsusi təkliflər, xoşbəxt saatlar, loyallıq proqramları təqdim etməklə müştəri uğrunda hər gün döyüşürlər.

Mif 4. Restoranlarda qonaqların aldadılması tüğyan edir

Çekdə əlavə yeməklər, alkoqolla fırıldaqçılıq və s.
“Belə vicdansız layihələr əslində əvvəllər də tez-tez baş verib. Lakin zaman və sənaye çox dəyişib - müəssisələr və işçilər öz reputasiyalarını qiymətləndirirlər və müasir nəzarət sistemləri fırıldaqçılıq şansını getdikcə azaldır”, - Maraç qeyd edib.

Mif 5. Restoranda işləmək yalnız müvəqqəti seçimdir

Əvvəllər bu, həqiqətən də belə idi, amma indi vəziyyət dəyişir, - Maraç aydınlıq gətirib.

“İnsanlar getdikcə daha çox ofisiant və ya barmen vəzifəsini nəzərdən keçirərkən yarımçıq iş və ya son şans kimi deyil, restoran biznesində gələcək karyeralarının ilkin mərhələsi kimi qəbul etməyə başladılar. Öz növbəsində restoran şirkətləri komanda ilə işləməyə, təlimlərə və motivasiyaya getdikcə daha çox resurs ayırırlar”, - ekspert qeyd edib.

Nicat

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin.

Son xəbərlər

DSMF-də yeni təyinat

"Apple"dan Avstraliyaya xəbərdarlıq: "Avropanı nümunə götürməyin"

Qanunsuz reklamların yayımı ilə bağlı məlumat

Bazarda satılan hər şey əmtəə hesab olunur?

Sabit tarifi necə ödəyəcəyik?- Video

Sabit tarifi necə ödəyəcəyik?- Video

“Azadoğlu Group”un yarım milyon manat vergi borcu var

Azərbaycanda daha 55 nəqliyyat vasitəsi hərraca çıxarılacaq

Ay kraterlərində trilyonlarla dollarlıq sərvət gizlənə bilər

Vergi borcu 80 mini ötən şirkət kimindir?

TŞİİB, Mətbuat Şurası və Veysəloğlu Şirkətlər Qrupu müsabiqə iştirakçıları olan jurnalistləri mükafatlandırdı®

“YouTube” ABŞ iqtisadiyyatına 55 milyard dollar qazandırıb

İcra hakimiyyətinin abadlıq işləri ilə bağlı tenderi baş tutmadı

"Atəşgah Sığorta" və "PAŞA Sığorta"dan şikayətlər artır

"2700 manat təklif edib, bizi binadan çıxarmaq istəyirlər" - Bakıda dövlət adından söküntü aparılır?

Dünyanın ən bahalı 5 brendi - ADLARI

MSK-ya məxsus “Chrysler” 3500 manata satılır

MSK-ya məxsus “Chrysler” 3500 manata satılır

Yaponiyada atalara 30 həftəlik məzuniyyət verilir - Bizdə bu hələ tənzimlənməyib

Rəşad Nəbiyev yeni vəzifəyə təyin edildi

İşıq və qaz pulunun ödənişində sabit tarifə keçid əlavə xərclər yaradacaq?

"Onlara normal maaş verilməsi üçün imkanlar var" -Deputat

Qeyri-iş günlərində qatarlar bu qrafiklə işləyəcək

"Liverpul" 150 milyona oyunçu ALDI

"Tesla" avtonom nəqliyyat qəzalarını ictimaiyyətdən niyə gizlətməyə çalışır?

Restoran və kafelərin taleyini həll edən "food cost" necə hesablanır?

Nazir Ramin İsrafilovu idarə rəisi təyin etdi - FOTO

Bu rayonda uşaqlar üçün əyləncə mərkəzi inşa olunacaq

Onun şirniyyatları üçün növbəyə dururlar - Məşhur şirniyyatçının uğur hekayəsi

Onun şirniyyatları üçün növbəyə dururlar - Məşhur şirniyyatçının uğur hekayəsi

Tramp qorxusu "YouTube"u geri addım atmağa vadar edir

Magistraturaya ixtisas seçimi cədvəli açıqlandı

Bütün xəbərlər

Xəbərin mətnində orfoqrafik səhv var

Qeydinizi daxil edin